esmaspäev, 20. aprill 2009

½ muna
7 g saia (koorikuta)
10 g piima
115 g tomateid
5 g maitserohelist
10 g oliive
15 g värskeid kurke
20 g porgandit
15 g redist
15 g krevette
10 g sinki
15 g majoneesi
45 g ansoovist või vürtsiliku
40 g rohelist pipart
20 g lehtsalatit
soola, pipart
30 g salatikastet




Suurtel tomatitel lõigata ära ülemine osa ja võtta lusikaga sisemus välja. Munad keeta kõvaks, lõigata pooleks, võtta välja munakollane. Munakollasest, piimas leotatud saiast, hakitud petersellirohelisest ja tillist ning oliividest valmistada täidis, millega täita munapooled. Kurgid, porgandid, redised, sink, krevetid või krabid lõigata väiksesteks tükkideks, maitsestada majoneesiga, segada hoolikalt. Selle seguga täita tomatid. Peale asetada täidetud munapooled. Lehtsalat ja magus roheline pipar lõigata ribadeks, asetada taldrikule, peale panna tomatid. Munapoolte peale asetada ansoovised. Eraldi serveerida salatikaste.

Salatikaste:
6 munakollast
20 g kuiva sinepit
15 g soola
0,5 g musta pipart
50 g mugulsibulat
20 g tilli
60 g kappareid
360 g veiniäädikat
430 g oliiviõli

Munakollased hõõruda läbi sõela, segada kuiva sinepi, soola, pipra ja hakitud mugulsibulaga, lisada tilli ja kappareid. Veiniäädikas, oliiviõli segada ja valada saadud segule.

Kommentaare ei ole: